VIERINGEN die je doen groeien

Een ‘gebedsdoos’ in huis of in de kerk …

Bidden met en voor velen!

Als we bidden …, spreken we niet alleen over onszelf. We vragen Jezus ook niet alleen wat wij graag wensen.
We proberen steeds ook te denken aan andere mensen, overal ter wereld.

 

Een gebedsdoos in huis of in de kerk … 

Kennen jullie een grabbelton? Een doos met een gat erin en daaruit mag je iets ‘trekken’.
Kunnen jullie zo’n ‘gebedsdoos’ maken? Zoek een doos en versier de doos zodat duidelijk wordt dat het een ‘gebedsdoos’ is.
Leg naast de doos een hele stapel kleine papiertjes. Bedoeling is dat elk lid van het gezin of de familie op een briefje schrijft voor wie hij of zij wil bidden.
Voor welke mensen wil jij bijzonder bidden: voor een buurvrouw die ziek is, voor een kindje uit de klas dat verdrietig is, voor iemand die je zag op Karrewiet, … ?
Stop de briefjes in de gebedsdoos. Af en toe (bv. elke week op zondag) mag elk gezinslid een briefje uit de doos trekken. Bedoeling is dat je de volgende  week dan extra probeert te bidden voor de persoon of personen die op het briefje vermeld staan. Belangrijk is echter wel … voor je een briefje mag trekken …, moet je ook eerst een briefje schrijven en in de doos stoppen!

Nog ‘mooier’ is … als er zo’n gebedsdoos in de kerk staat. ALLE MENSEN kunnen dan op een briefje schrijven voor wie ze een extra gebedje vragen (= een gebedsintentie neerschrijven). Wie een briefje in de doos stopt, mag vervolgens ook een briefje uit de doos trekken en extra bidden voor de persoon of personen die genoemd worden op het briefje!