VIERINGEN die je doen groeien

Wist je dat je ook thuis kan bidden?

Ook thuis kunnen jullie bidden mét of zonder woorden!

Hierbij enkele suggesties:

 

1. Steek af en toe eens een kaarsje aan en maak het even stil!

Probeer in die stilte even te denken aan Jezus. Wat wil je Hem in stilte vragen of zeggen?

 

2. Gebedsslingers

Jullie kunnen ook een ketting van gebeden maken: een gebedsslinger. Ken je van die slingers die je maakt door allerlei strookjes te knippen. Je knipt dan 100 strookjes en dan maak je van 1 strookje een rondje en je niet of plakt het vast. Dan neem je een ander strookje, je steekt dat door het rondje en je plakt dat ook vast. Zo maak je een slinger.

Maar … wij … wij maken natuurlijk geen gewone slingers. Wij maken ‘gebedsslingers’. Hoe doe je dat?

Je knipt allemaal strookjes en elke dag … geef je elk lid van jouw gezin 1 strookje. En op dat strookje mag elk lid van jouw gezin ‘een gebedje schrijven’. Je maakt het dus even stil … (sluit eventueel je ogen maar) en dan denk je ‘voor wie of voor wat zou ik willen bidden’. En dan … schrijf je dat op een strookje (bv. voor de mensen in het Woonzorgcentrum, voor mensen die niet kunnen werken, voor mensen die ziek zijn, …). Als je een broertje of zusje hebt dat nog niet kan schrijven, dan mag die gerust ook op het strookje een gebedje tekenen. 

Elke dag maak je alle strookjes aan elkaar. Als jullie thuis met vier zijn, dan heb je elke dag vier strookjes. Je maakt die strookjes aan elkaar en de eerste dag heb je dan een heel, heel korte slinger. De volgende dag doe je dat opnieuw en dan … groeit je slinger. En zo wordt jullie slinger steeds langer en langer. En elke dag kan je dan even ‘stilstaan’ bij alle gebedjes die op de slinger staan. Iedereen maakt het dan even stil en iemand leest dan voor wat er op elk strookje staat … .

We hopen dus dat jullie allemaal SUPERLANGE gebedsslingers maken en …als jullie dan de eerste communie vieren … dan zal die slinger jouw feest nog ‘mooier’ en nog ‘feestelijker’ zal maken!

 

3. Bidden aan tafel

Vele gelovigen maken er ook een (goede) gewoonte van om even kort te bidden aan tafel.
Misschien kunnen jullie dat ook proberen.
Hierbij twee gebedjes die je kan bidden:

 

Gebed

Lieve Jezus,
als wij aan tafel gaan,
dan denken wij terug
aan wat Jij hebt gedaan.
Jij deelde met alle mensen
en zei: “ik zie je graag.”
Lieve Jezus,
help je mij
om te doen zoals jij?
Amen.

 

Gebed

Dank U, goede Vader, voor ons leven,
voor het brood en voor alles
wat U ons heeft gegeven.
Leer ons te delen met velen.
Amen.