Ga je mee op weg in geloof?

Mee met Maria

  • ‘Wees gegroet’. De eerste woorden van het Mariagebed ken je misschien wel. Zoek de tekst even op internet of in een boek op. Welke woorden begrijp je niet? Wat vind je mooi? Wat vind je vreemd? Stel deze vragen ook eens aan je tochtgenoten?

Kennen zij het ‘Wees gegroet’? Bidden zij het? Zo ja, wanneer, waar, waarom en hoe? Wat leren ze van jouw vragen?

  • Ga eens bij jou thuis op zoek of er ergens een foto, beeldje, kaart, schilderij of tekst van Maria te vinden is. Vraag ook eens na bij je tochtgenoten.

Welke sporen van Maria zijn in hun huis te vinden? Waarom? Hoe geven ze Maria wel of niet een plaats in hun huis? Wat vinden zij de mooiste afbeelding van Maria? Waarom? Hoe reageren ze op deze vragen van jou?

  • Maria wordt soms de eerste leerling van Jezus genoemd, soms zelfs als model voor hoe je leerling van Jezus kan zijn.  Ze volgde Hem waar Hij ging, was er overal bij, zelfs toen Hij stierf aan het kruis. Met de liefde van Maria voor Jezus kijken naar Jezus: dat is niet gemakkelijk, maar wel een uitdagende uitnodiging. Maria kan zo een gids zijn voor alle christenen om naar Jezus te kijken. Mee met Maria.

Als Maria een gids is, ‘waarheen’ gaan we dan op reis? Wat wil dat zeggen voor jouw tocht volgens je tochtgenoten? Wat denk je zelf? Is Maria een gids voor jouw tochtgenoten? Hoe zijn ze daarin gegroeid?