Ga je mee op weg in geloof?

Oh my God

  • Geloven heeft soms te maken met het mooie woord ‘verwondering’. Midden in dat woord lees je ‘wonder’.  Het is belangrijk om je vanuit geloof open te stellen voor nieuwe dingen, voor dingen die je niet had verwacht, voor dingen je ineens pas opvallen maar er misschien al lang waren, voor dingen die je niet voor mogelijk had gehouden. Vertel aan een van jouw tochtgenoten waarover jij je verwondert. Vraag dit ook aan hem of haar.

Waar wordt jouw peter of meter stil van? Heeft hij of zij zich al verwonderd over iets? Wat? Waarom? Kunnen jullie hierover met elkaar spreken? Wat heeft dat voor hen met geloof te maken?

  • Muziek, beelden, geuren, de natuur … ze kunnen helpen om je meer open te stellen voor God, om dankbaar te zijn en te worden. Schoonheid wordt door gelovigen vaak gezien als een weg naar God. Wat is voor jou zo schoon dat je er niet genoeg naar kan kijken? Waar word jij dankbaar van?

Wat vinden jouw mama en papa wonderlijk mooi? Hoe zie jij ze soms genieten van schoonheid? Staan ze open voor nieuwe of onverwachte dingen? Hoe reageren ze als jij deze vragen stelt?

  • Zoek op internet een foto of een video waar je blij en dankbaar van wordt. Spreek erover met een tochtgenoot. Wat ziet hij of zij in de foto of de video? Verwijst de foto of video voor jou en jouw tochtgenoot naar God? Waarom wel of waarom niet?