DOOPSEL: ook voor grote kinderen!

WELKOM – enkele opdrachten

Als je bij iemand thuis komt, dan zegt die persoon vaak ‘welkom’.
Maar … wie zegt er WELKOM in de kerk?
Wie is er thuis in de kerk en mag er anderen welkom heten?

De kerk is het huis VAN ALLE GEDOOPTEN!
Dus alle gedoopten kunnen andere gedoopten WELKOM HETEN in de kerk.
Als je in de kerk komt, zal er soms een priester of diaken of andere medewerker ‘WELKOM’ zeggen,
maar zelfs als er niemand is om dat te zeggen, zelfs dan … BEN JE OOK WELKOM!

Enkele keuze-opdrachtjes:

 1. OPEN KERK
  Is er een kerk in jouw buurt open? Kan je er eens binnenlopen? Misschien zegt er iemand welkom. Misschien is er niemand om dat echt te zeggen, maar ook dan mag je je welkom voelen. Kijk maar eens naar alle beelden en glasramen in de kerk. De beelden en glasramen tonen allemaal mensen die ook gedoopt zijn (vaak lang geleden). Ook die gedoopten willen jou en jouw familie welkom heten!
       
 2. EEN WELKOM-KERK
  Kan jij, misschien samen met je mama, papa, broer, zus, meter, peter, oma of opa, een kerk tekenen. Kan jij die kerk zo tekenen dat het voor iedereen duidelijk is dat alle mensen er WELKOM zijn?
  Hoe teken je dat? Met een welkom-spandoek aan de kerk of … met een deurmat waarop ‘welkom’ staat of … teken je iemand die aan de deur staat om iedereen welkom te heten?
      
 3. EEN DEUR ONTWERPEN
  Kan jij, als een echte architect, een goede kerkdeur ontwerpen? Misschien willen jouw mama, papa, broer, zus, peter, meter, oma of opa jou daarbij wel helpen. Wordt het een heel grote deur? En wat staat er op die deur? Misschien een hart of … ? Of Jezus misschien? Of misschien de namen van alle gedoopten die graag naar Jezus en de kerk komen?